Yritys

Viestimaa Oy

Viestimaa on toiminut vuodesta 1983 saakka autopuhelinten, matkapuhelinten ja radiopuhelinten toimittajana. Tänä päivänä toimimme tiiviissä yhteistyössä yritysten ja julkisyhteisöjen kumppanina.

Toiminta-ajatuksenamme on asiakkaamme tunteminen sekä pitkä, kehittyvä asiakassuhde.

Suunnittelemme yhdessä asiakkaamme kanssa toimintamallin. Meidän vahvuutemme on nopeus ja notkeus, pystymme tarvittaessa mukautumaan nopeasti uusiin tilanteisiin ja toimintatapoihin. Tapanamme on myös pitää asiakkaamme aina tilanteen tasalla. Mielellämme olemme mukana suunnittelemassa ja kehittämässä toimintamalleja yhdessä asiakkaamme kanssa, tuomme samalla oman pitkän kokemuksen mukaan suunnitteluun.

Ota yhteyttä! Suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva toimintamalli!

Viestimaa 40 vuotta

Tänä vuonna 2023 Viestimaa täyttää 40 vuotta. Monessa on oltu mukana ja historiaan mahtuu niin nousuja kuin laskujakin. Näkyvin ja ehkä vauhdikkain aika yrityksen tähänastisesta elämästä elettiin 1995-2000. Saimme olla mukana Nokia matkapuhelinten jakelussa merkittävänä osana omalla alueellamme ja myös koko Suomessa. Matkapuhelinliittymiä avattiin hurjia määriä ja tuolta ajanjaksolta Viestimaalla on edelleen lyömättömiä Suomen ennätyksiä hallussaan.

Yrityksen pohjaa luotiin sinnikkäästi aluksi Ericsson radiopuhelin Oy:n tuotteilla. Perustamisvuonna 1983 Ouluun saatiin ensimmäinen automaattivälitteinen NMT-tukiasema yleisesti käytössä olevan ARP-verkon lisäksi. Ahkera työmme huomattiin ja 1990 saimmekin jälleenmyyntisopimuksen Nokia Mobile Phones Oy:n (ent. Mobira Oy) kanssa ja sen avulla pääsimme rakentamaan osaltamme oululaista ihmettä. Olimme osana Oululaista osaamista. Alkoi hurjat kasvun vuodet. Asiakkaita ja vauhtia riitti. Jonot olivat parhaimmillaan ulos saakka ja ennätyksiä taottiin. Suomi eli ja hengitti Nokiaa ja me saimme osamme siitä suosiosta.

Vähitellen Nokia alkoi jäädä kehityksen jalkoihin ja myyntimäärät hiipuivat. Mekään emme pystyneet reagoimaan muuttuneeseen markkinaan tarpeeksi nopeasti ja ajauduimme taloudellisiin vaikeuksiin Nokian vanavedessä. Meidät pelasti yrityssaneeraus, johon hakeuduimme 2015. Karsimme toimintaamme rajusti ja jouduimme tekemään kipeitä päätöksiä. Se kannatti, sillä tämä juhlavuosi alkoi saneerausta valvovan juristin puhelulla: Onneksi olkoon, Viestimaa on vapaa yritys! Saneerausmenettely oli päättynyt.

Kaksi työntekijää, jotka yrittäjän lisäksi saneerauksessa jäljelle jäivät, toivat yritykselle sen henkisen pääoman ja rautaisen ammattitaidon, jolla selvisimme. Suuri kiitos onnistumisestamme kuuluu myös pitkille asiakassuhteillemme ja sitoutuneille tavarantoimittajillemme.

Saneerausaika opetti kuitenkin nöyräksi ja juhlavuottamme juhlimme arkisesti työnmerkeissä jokaisena työpäivänä. Meidän palkintomme on se elämänkokemus minkä Viestimaa on meille tarjonnut. Päivääkään en vaihtaisi pois mutta ihan jokaista en haluaisi elää uudelleen.

21.2.2023
Jyrki Pesämaa

Viestimaan yhteystietoja

Viestimaan henkilökunta on tavoitettavissa henkilökohtaisesti puhelimitse tai sähköpostitse, jotka ovat muotoa etunimi.sukunimi@viestimaa.fi

Puhelin (vaihde): +358 400 292 222

katjaYhteyspäällikkö

Katja Palomaa

050 3955 940

Tuotepäällikkö

Aku Mikkonen

0400 933 550

jyrki pesämaaToimitusjohtaja

Jyrki Pesämaa

0400 567 890